Biografie

De Haarlemse kunstschilder Bert Maurits (1960) koos, na enkele jaren werkzaam te zijn geweest in de zorg, in de jaren 90 toch voor zijn grote liefde: De Schilderkunst.

Hij put uit het reservoir van bestaande schilderstijlen om tot een mix te komen die raakvlakken heeft met zowel het expressionisme als street- en popart.De thematiek binnen zijn werk zijn in de regel mensfiguren en landschappen.
Tot voor kort moest de aanleiding voor een tekening of schilderij een herkenbaar beeld opleveren maar sinds kort maakt hij ook volledig abstracte schilderijen.

De speurtocht naar het ultieme kunstwerk houdt tenslotte nooit op en opgelegde kaders fungeren vaak als reddingsboeien. Soms zijn zij nodig om niet te verdrinken in de zee van vrijheid die de kunst is, maar zij moeten natuurlijk ook overboord als ze ballast worden.

'leven blazen in een plat vlak is de kunst'.
Het thema / onderwerp is uiteindelijk alleen maar de aanleiding om de penselen te laten roffelen.

“Mijn onderwerpen liggen mij na aan het hart en zijn vaak een directe weergave en reactie op mijn dagelijkse leven. Mijn eigen verhaal is niets bijzonders maar juist daarom is mijn kunst voor iedereen te bevatten.
Direct, persoonlijk en vol emotie”.


Hij exposeert vanaf 1995 regelmatig in binnen en buitenland en sloot zich aan bij de Haarlemse kunstenaars vereniging KZOD; Kunst Zij Ons Doel en 'Camille'.

De afgelopen jaren waren in het vrije werk - naast de nieuwe serie abstracte schilderijen -  portretten, naakten en landschappen de meest terugkomende onderwerpen.

Momenteel werkt hij aan een serie abstracte schilderijen en portretten op oude PTT postzakken. Afbeeldingen uit zijn eigen archief of foto's uit de krant of bladen kunnen hiervoor een inspiratiebron zijn.

View Bert Maurits's profile on LinkedIn

Bert Maurits
Kennemerstraat 18
2021 EC Haarlem
Telefoon:+31 (0)23 5260 008 / 06 521 38 593
Email: bertmaurits@hotmail.com